Početna.Auto elektronika.Auto usluge.Auto podrška.
Mobitel: +385 98 730 222
ELMAT Servis i Trgovina
A.Mihanovica 43   43000 Bjelovar
Mob:+385 98 730 222
Fax:+385 43 242 825
Email: elmat@elmat.hr

Registrirani smo za popravak elektronickih komponenti automobila svih vrsta i modela navesti cu samo neke od komponenti koje uspjesno popravljamo.Popravljane module testirali smo kroz dugogodisnji rad na automobilu nakon ugradnje te se mozemo pohvaliti da nemamo znacajnijih reklamacija.Ovakovim popravcima dobiva se potpuno ispravna i funkcijonalna komponenta identicna tvornickoj bez ikakovih improvizacija.U obnavljane module ugradjujemo originalne komponente te na obnovljene module dajemo garanciju.Za sve nase usluge izdajemo racun tako da ovlasteni servisi mogu staviti sve u redovne troskove-usluge te prema krajnjem korisniku nastupati legalno i pruziti mu jamstvo.Uredjaje servisirane kod nas mozete pravdati prema osiguravajucim kucama.Popravci se krecu cak ispod 5% vrijednosti novo nabavljenih uredjaja.Ovdje cemo navesti samo neke od uredjaja odnosno modula koje popravljamo.Za vise informacija slobodno nas kontaktirajte.
 

Nakon spajanja na dijagnostiku,dijagnostika pokaze gresku P0251- spill valve malfunction, tj. prijavi gresku na Bosch pumpi, tocnije na regulatoru ubrizgavanja goriva. Na tim motorima u 99% slucajeva s tim error kodom greska je u elektronskom modulu upravljanja Y17DT kojeg mi popravljamo.
Vrlo je znacajno dali je nakon pocetnih problema sa palenjem odnosno gasenjem motora u radu zaustavljeno daljnje forsiranje pokusaja paljenja a samim tim sprijeceno nastojanje ozbiljnijih zahvata na navedenom modulu kad dodje do jaceg ostecenja sto iziskuje vece troskove.Kako bi cijena bila sto niza bitno je konstatirati gresku P0251 te vise ne pokusavati daljnje pokretanje motora jer u samom pocetku greska je lake naravi i moze se vrlo uspijesno popraviti bez vecih troskova.Imao sam slucaj kad su popravak vrsile dobro ne informirane i elektronicki nezrele osobe tako da su popravci znatno skuplji, jer su stvorili vise stete nego sto je bila.Svaki modul testiramo na stolu prije ugradnje i na njega dajemo garanciju.U periodu popravka Vaseg modula dobivate  nas rezervni modul i vozite bez parkiranja vozila cekajuci popravak svog modula.

Elektronika Bosh pumpe Opel Y17DT

ECU Opel Simtec Z18XE

ECU (eng. Engine Control Unit) ili upravljacka jedinica motora je elektronicka upravljacka jedinica koja kontrolira i upravlja sa pojedinim operacijama samog automobila. Najjednostavniji ECU kontrolira samo kolicinu goriva koja se ubrizgava u pojedini cilindar dok kod automobila koji su proizvedeni u novije vrijeme  kao sto je i ovaj ECU upravlja sa ubrizgavanjem goriva, paljenjem smjese zraka i goriva, kontrolom ispravnosti rada cijelog motora i komunikacije sa ostalim senzorima u automobilu.

Otklanjamo probleme kao sto su problemi sa paljenjem, ubrizgivanjem, neispravnog rada nekog od senzora (uz uvijet da je senzor ispavan) i sl.
Ovakav ECU i slicni njemu zahtevaju vrlo ozbiljan pristup jer se radi o vrlo osijetljivoj materiji.Elektronika modula pokrivena je kompletna gelom a radi se o vrlo sitnim SMD elementima te mjestima spoja koja ne podrzavaju standardnu tehniku lemljenja i upotrebu standardnih lemnih zica.

ECU FIAT IAW 59F

Magneti Marelli IAW 59F ECU vrlo uobicajena greska na Fiat Punto 1.2 2000 pa nadalje,Doblo, Lancia a manifestira se tako sto vozilo radi na 2 cilindra,prekida u radu ili totalni kvar.

Kataloski brojevi:
IAW 59F.M1 - IAW 59F.M2 - IAW 59F.M3 - IAW 59F. M5IAW 59F.M7
IAW 59F.SC - IAW 59F.XX

Elektronika modula pokrivena je kompletna gelom a radi se o vrlo sitnim SMD elementima te mjestima spoja koja ne podrzavaju standardnu tehniku lemljenja i upotrebu standardnih lemnih zica.
Vršimo popravak i dekodiranje ovih ECU Hw do 100 i vece od 100.

 

ECU Fiat Stilo 1.6 IAW 5NF

Ovaj ECU cesto stvara probleme Stilo vlasnicima jer dolazi do standardno ucestalih kvarova koji se manifestiraju na vise nacina.Automobil radi cca 10 min i jednostavno se ugasi te se vise neda pokrenuti dok se ne ohladi ili se uopce neda motor vise startati.
Obzirom da kontrolira rad cijelokupnog sistema motora dogadja se da vrlo cesto prijavljuje gresku senzora iako su senzori ispravni.Ovaj ECU u sebi sadrzi integrirano kolo Motorola izradjeno po tehnologiji spojnih kuglica koje su spojni elementi izmedju samog cipa i ploce ECU-a-znaci radi se o BGA kolu.Ako je potrebna zamjena ovakovog kola potrebni su specijalni alati da se kolo skine odnosno vrati u prvobitno stanje a sam postupak zahtijeva vrlo vrlo veliku obucenost.Posjedujemo alate za ovaj postupak kao i sita te nove kuglice koje se nanose na ovo kolo.Vjerojatnost uspjesnosti popravka je 99% ako nije kolo prethodno dirano i ako nije doslo do ostećenja glavne ploce elektronike.

Moduli Airbaga svih vozila

Vrsimo popravak Airbag modula svih modela i tipova vozila

Crash data koja se kod aktivacije (izlijetanja) zracnih jastuka upise u eeprom modula airbaga a nije je moguce izbrisati diagnostickim alatima.Neke crash date moguce je ponistiti airbag reseterima dok je neke samo moguce popraviti izcitavanjem eeproma modula airbaga.Ti podaci mogu biti upisani u standardnim eepromima (24Cxx,93Cxx,95080 itd) ili u eepomima Motorola razlicitih tipova.Znaci potrebni su nam programatori kako bi izcitali sadrzaj.Kad imamo sadrzaj dampa mozemo popraviti crash datu i ponovo pomocu programatora popravljeni sadrzaj bez crash date vratiti u eeprom airbag modula.Cesto popravkom crash date ne obrisu se sve greske pa je eventualno ako se zaruljica airbaga ne ugasi potrebno izbrisati ostatak gresaka standardnim diagnostickim alatima.Osim da vam popravimo sve sto se tice elektronike ako je vozilo kod nas. Mozemo izvršiti popravak softverskog sadrzaja eeproma ako ste vi u mogucnosti izcitati i upisati sadrzaj eeproma.Popravljeni moduli isti su 100% kao da ste kupili novi modul.

Instrument tabla Megane Scenic

Popravljamo instrument table vozila kao i upise novih sadrzaja flasha i eeproma.U praksi kao i u nasem radu pokazalo se da su instrument table vrlo cesti kvar na vozilima Renault,Fiat,Audi,Wolsvagen itd.
Kao sto se vidi iz samog naslova vrlo cesto se pojavljuje Scenic i do sada smo popravili niz instrument tabli Renault Scenic te nakon naseg popravka testirali ih u radu koji je prosao bez reklamacija-znaci izuzetno uspijesno.Tajna uspijeha je u zamjeni sa originalnim komponentama te ozbiljnom pristupu poslu kao i zamjeni svih elemenata table koji su podlozni ostecenju iako su trenutno na tabli ispravni.